Nieuws/Media/Blog

Marmoleum/Linoleum plaatsen

Linoleum wordt meestal als plaatvloerbedekking gelegd. Hier is een stappenplan voor hoe linoleum gelegd wordt:

  1. Voorbereiden van de ondergrond: Zorg ervoor dat de ondergrond schoon, droog en vlak is. Eventuele oneffenheden moeten worden opgevuld en de ondergrond moet worden geschuurd.
  2. Uitmeten van de ruimte: Meet de lengte en breedte van de ruimte en bepaal hoeveel linoleum er nodig is. Zorg ervoor dat er genoeg materiaal is om elke ruimte te bedekken, met rekening houdend met naden en uitsparingen.
  3. Snijden van het linoleum: Snijd het linoleum op maat voor elke ruimte. Het is belangrijk om precies te snijden, zodat er geen naden of overlappingen ontstaan.
  4. Lijmen van het linoleum: Breng een laag lijm aan op de ondergrond en leg vervolgens het linoleum voorzichtig neer. Het is belangrijk om de lijm gelijkmatig aan te brengen en het linoleum vlak neer te leggen om bubbels en rimpels te voorkomen.
  5. Uitsnijden van uitsparingen: Als er uitsparingen zijn voor deuren of andere elementen, moeten deze worden uitgesneden uit het linoleum.
  6. Afdichten van de naden: Gebruik een afdichtmiddel om de naden en uitsparingen af te dichten. Dit helpt om vuil en vocht buiten te houden en verlengt de levensduur van het linoleum.
  7. Opruimen en schoonmaken: Maak de ruimte schoon en verwijder eventuele overtollige lijm of afdichtingsmiddel. Laat het linoleum een aantal uren drogen voordat er op gelopen of gereden wordt.

Het is raadzaam om een professionele vloerenlegger in te schakelen als je geen ervaring hebt met het leggen van linoleum, omdat dit precisiewerk vereist en verkeerde installatie tot problemen kan leiden.

Nieuws:

 

HA-63 64 65-KeomaHA-63 64 65-Keoma.indd (gesleept)HA-63 64 65-3333 

Comments are closed.